Një nga gratë më të trashë në botë lindë fëmijën e saj të parë. LUMTURI dhe Gezime

Obeziteti dhe shtatzënia jo domosdoshmërisht rimojnë së bashku. Dhe për arsye të mirë, mbipesha e rëndë mund të bëhet një rrezik për nënën në pritje dhe të çojë në pasoja negative për fetusin. Për të pasur një fëmijë, kjo grua e re që peshon më shumë se 300 kilogramë, vendosi të humbiste peshë dhe të shijonte gëzimet e mëmësisë. Një episod i dytë i gruas më të madhe në botë, transmetuar nga Daily Mail.

Mediat tashmë kanë folur për të dhe çështja e saj e mbipeshës ka shkuar nëpër internet. Kjo është Monica Riley, gruaja 29-vjeçare në botë, gruaja më e madhe qëllimi i së cilës është të arrijë në 450 kilogramë. Shoku i tij, Sid, e inkurajoi atë në këtë rrugë dhe përgatiti enët kalori me më shumë se 8000 kalori në ditë. Për shembull, ai ishte duke përgatitur krem ​​për të që përmbajnë 3.500 kalori. Ata të dy menduan se kthesat e Monikës ishin seksi dhe zgjuan fantazitë më të egra në këtë çift.

grua e dhjamosur

Por ëndrra për tu bërë nënë është më e forta

Kur Monica zbuloi se ishte  shtatzënë , plani i saj për t’u bërë gruaja më e madhe në botë ishte përmbysur, pasi kjo kishte të bënte me sigurinë e saj dhe atë të fëmijës që mbante. Prandaj, kthjelltësia zëvendësoi ëndrrën e tij irracionale dhe vendosi të humb peshë, edhe kur ishte shtatzënë. Përpjekjet e saj u paguan pasi ajo arriti të humbë 90 paund deri sa të lindte fëmija.

Monica riley

Shtatëzania e saj e   bëri atë të vetëdijshëm për rrezikun me të cilin përballet. Për më tepër, ajo nuk pati sukses të lindte me anë të lindjes vaginale por me prerje cezariane kur ishte vetëm 33 javë shtatzënë; foshnja e saj ishte në rrezik nga vdekja dhe ishte në shqetësime të frymëmarrjes.

Monica Bebe

“Vajza ime e vogël ishte e lidhur me të gjitha këto tela dhe oksigjen dhe nuk kuptova se çfarë po ndodhte. Unë thjesht e dija se kur pashë faqet e saj të vogla dhe duart e saj, isha shumë e lumtur”, thotë ajo

Monica zgjedh një zgjedhje të re jetese

Monica Bebe 1Edhe pse nuk pendohet për mënyrën e saj të vjetër të jetës, Monica vendosi të ndiqte një rrugë të re, atë të humbjes së  peshës  për të qëndruar e shëndetshme dhe për të rritur fëmijën e saj. Ajo e di se do të duhet shumë kohë për të arritur atje, por ajo mbetet e igurt. Qëllimi i saj sot është të humbni peshë dhe të merrni 110 kg.

Monica Bebe 2

Ajo gjithashtu premtoi t’i ofronte vajzës së saj të vogël një stil jetese të shëndetshëm dhe një dietë të ekuilibruar. “Ndoshta në Halloween do ta lejojmë që ajo të hajë një karamele ose dy, por duam që ajo të ha fruta dhe perime ndërsa ajo është e re,” thotë nëna.

Monica Bebe 3

Ideja e të ngrënit derisa të bëhet pa lëvizje nuk e kalon më mendjen. Monica është bërë një grua e vendosur të marrë përsipër të ardhmen e saj dhe të vajzës.

Monica Bebe 4

Obeziteti dhe shtatzënia, çfarë rreziku?

Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje që mundon shumë nëna me mbipeshë, Doktor Géraldine Grauzam-Rebot , praktikues i përgjithshëm i specializuar në ushqimin njerëzor dhe mikro-ushqimin e njeriut, deklaron “gratë mbipeshe  kanë 3 herë më shumë të ngjarë se gratë të kenë një BMI normal. vuajnë nga komplikime të rënda gjatë shtatëzënisë së tyre ”. Midis këtyre rreziqeve, ne llogarisim ndër të tjera:

– Diabeti gestacional i cili shumëzohet me 5
– Hipertensioni i cili theksohet
– Një seksion cezarian i planifikuar ose urgjent
– Një mundësi e dështimit të një epidurali
– Një ngadalësim i qarkullimit të gjakut
– Një lindje e parakohshme e fetusit
– Një makrosomia fetale e lidhur me mbipeshën nëna
– Një keqformim i lindur i foshnjës

Për më tepër, eksperti saktëson se mesatarisht, një grua shtatzënë e trashë duhet të konsumojë të paktën 1.500 kalori në ditë për zhvillimin e mirë të fetusit. Dhe shton se një rishikim i dietës së tij është i nevojshëm dhe duhet të kombinohet me një monitorim serioz.