“Unë isha vetëm 13 vjeç kur mami më martoi në kuzhinë! Pastaj na tha: Shkoni tek dhoma…”

WOW! E veshur me një fustan të lirë dasme që e ëma ia kishte blerë në internet, 13-vjeçarja Angel McGehee buzëqesh pa dëshirë në kamera.

E vetëm pak çaste më vonë ajo do të martohej me të dashurin e saj, një djalë pothuajse 17-vjeçar që e njohu në internet, në dhomën e ndenjes së shtëpisë së saj në Kaliforni.

Angel është një nga thuajse një milion fëmijët – disa edhe 10 vjeç – të cilët janë martuar që nga viti 2010.

Ceremonia martesore u zhvillua nga nëna e saj dhe u ndoq nga vëllezërit e motrat, njerku dhe anëtarët e tjerë të familjes. Nena e Angelit e inkurajoi çiftin që të bëheshin sa më shpejt me fëmijë.

Angel ndjeu se ajo nuk kishte zgjidhje tjetër, por për ndjekur këshillën e nënës së saj, por kur burri i saj filloi të sillej dhu nshëm ndaj saj, ajo nuk kishte asnjë ide se ku të drejtohej.

“Jam rritur shumë si një kult – me nënën time si udhëheqës – kjo është mënyra më e mirë për të përshkruar fëmijërinë time”, zbulon ajo. “Nuk shkova në shkollë, nëna ime nuk kishte sugurime kështu që që kurrë nuk shkova te doktori apo dentisti.

Ne jemi shkolluar në shtëpi – edhe pse kur them shkollë në shtëpi – ajo ishte me të vërtetë e lënë pas dore, sepse kur babai im vd iq kur isha 10 vjeç- nëna nuk më mësoi më.

S’mësova kurrë më shumë se shumëzimi. Mësova të lexoja dhe shkruaja nga internet. Ishim shumë të izo luar nga të gjithë të tjerët, nuk kisha askënd pranë që ta pyesja.

E kështu që fillova të flisja me djemtë në forume interneti kur isha rreth 11 vjeçe.

Sigurisht asokohe nuk e kuptoja çfarë do të thotë të jesh në një marrëdhënie apo çfarë mund të jetë një lidhje.

Por mamaja ime u ofrua të fluturonte me gjithë familjen tonë në Nju Jork për ta takuar atë djalin që flisja unë dhe prindërit e tij”. “Me atë djalin nuk u bë gjë…”

Më pas Angel filloi “takime online” me një djalë tjetër, një 16-vjeçar që jetonte në një qytet të vogël malor i rrethuar nga pyjet në Kaliforni veriore. Çuditërisht nëna e djalit pranoi ta linte djalin e saj në Kaliforni në mënyrë që të mund të martoheshin.

Pak ditë më vonë çifti u martua në dhomën e ndenjes së Angelit me nënën e saj që e udhëhoqi ceremoninë dhe njerkun e saj, tezen dhe tre vëllezërit e motrat si mysafirë.

“Kisha veshur veshjen më të shëm tuar që bleu nga interneti dhe bashkëshorti im kishte veshur një smoking të bardhë.

Une isha 13 vjeçe. Mami më thoshte që kjo do të ishte e mrekullueshme. Unë isha në një mënyrë si Princeshat e Disney-t. Nuk e kisha idenë se çfarë do të thoshte martesa, thjesht dëshiroja të isha me një djalë.

Më kujtohet që qëndrova atje ashtu siç thamë zotimet tona dhe më pas ishte shumë e ngjashme me” Oh, mund të shkosh tani në martesë të përkryer”.

S’kisha asnjë ide për bërjen e dashurisë, përveç asaj që kisha mësuar në internet ose nga televizioni – edhe mbaj mend se vëllai im i bëri një shaka burrit tim për ‘të qenë i butë’ ose diçka e tillë. Ishte kaq e tur pshme”.

“Sapo shkuam në një dhomë tjetër, aty ndodhi, u ndjeva sikur nuk kisha privatësi apo kontroll mbi atë se si doja të isha.” Menjëherë pas martesës, burri i Angelit u bë i dhu nshëm, madje duke u përpjekur ta mb yste atë.

E inkurajuar nga nëna e saj, Angeli mbeti shpejt shtatzënë, por veprimet e burrit nuk u ndalën kurrë. Familja, që të gjithë jetonin së bashku, u zhvendos nga Kalifornia në një shtëpi të largët rurale në Idaho veriore, ku Angel u bë edhe më e izo luar.

“Nëna ime donte që ne të fillonim të kishim fëmijë menjëherë, kështu që kisha djalin tim të parë kur isha 15 vjeç”, tha ajo. “Ajo donte që të gjithë të ishim me të përgjithmonë dhe për këtë arsye ajo donte që unë të martohesha dhe të kisha fëmijë kaq e re, sepse donte të më kontrollonte.

“Ne u zhvendosëm shpejt në Idahon e Veriut, sepse nëna ime filloi të shihej shtrembër nga fqinjët. “Kjo është arsyeja pse mami im na çoi në Idaho unë nuk kam asnjë dyshim sepse ajo nuk donte që njerëzit të bënin pyetje.

Burri im ishte shumë person i keq, emocionalisht gjatë gjithë martesës sime, por nuk dija ndonjë tjetër, sepse ai ishte i vetmi djalë me të cilin kisha qenë ndonjëherë. “Ai donte të më vr iste edhe kur isha shtatzënë…

E dija se ishte një veprim jo i mirë, por nuk dija çfarë të bëja me të. “Nëna ime ishte gjithashtu jo-mbështetëse, dhe kontrolluese…”

U deshën 5 vite para se Angel të gjente forcën për të den oncuar burrin e saj, pasi një mike e njohu atë me një grup fetar që ndihmonte të mbijetuarit e dh unës në familje.

E përfundimisht kur ishte 19 vjeçe dhe shtatzënë me fëmijën e saj të tretë, burri i Angelit u bu rgos nëntë muaj për ab uzim familjar dhe nuk u kthye kurrë me në shtëpi. Tani Angel ende jeton me hijet e martesës së saj.

Angel, tani 26 vjeç dhe është bërë zëri i ndihmës për gratë që nuk kanë asnjë mbështetje.